Hvordan bruke WordPress?

Hva er egentlig WordPress, og hvordan kan du bruke det til å lage nettsider? I denne artikkelen gir vi deg svar på mye av det du trenger å vite, og hvordan du skal gå fram for å lære deg hvordan du bruker dette fantastiske programmet. Det er i utgangspunktet enkelt å bruke, men det er utrolig mange innstillinger og muligheter som du kan benytte deg av, og det er derfor lurt å sette seg litt inn i programmet, og lære seg noen nyttige tips og triks før du setter i gang.

Hva bør du vite?

Du trenger ikke være noe datageni for å få utbytte av WordPress sine mange funksjoner, men det er noen fallgruver som du bør prøve å unngå. Før du hopper i det, bør du tenke godt igjennom hva slags nettside du ønsker å lage, og hvem som er målgruppen din. Det er et enormt antall maler å velge mellom, så gjør en del research før du tar et valg. Pass også på at du velger en design-mal og plug-ins som er relevante for akkurat din nettside.

Design

Med WordPress kan du skape stilige og moderne nettsider, så her er det bare fantasien som setter grenser. Ønsker du deg et flott nettsted som også er funksjonelt, og enkelt å oppdatere? Da bør du definitivt sette deg inn i WordPress sine mange muligheter og funksjoner. Programvaren gir deg tusenvis av ferdige design-maler, også kjent som themes, og forskjellige funksjoner, som kalles plug-ins. Med disse kan du lage skreddersydde nettsteder i alle størrelser, former og fasonger. Mange av de lekreste og mest elegante nettstedene du finner er laget med nettopp WordPress.

Hvordan finner du riktig tema? Hvis ikke utseende er så viktig for nettsiden din, så kan du rett og slett beholde standard-temaet. Det enkleste er ofte det beste, så dette kan være et godt valg. Tenk på hva du ønsker deg, og gå for kvalitet! Uansett hva du ender opp med, så er WordPress sannsynligvis det beste alternativet for å bygge og designe nettsteder. Det er mye penger å spare på å la være å bruke webdesignere og programvareutviklere, så lenge du har nok tid å investere til å skape nettsidene selv.

Priser og alternativer

Med WordPress er det superenkelt å skape moderne og profesjonelle nettsider som koster en brøkdel av prisen en webdesigner fakturerer. Hva koster det å sette opp et WordPress-nettsted? Mange tror at WordPress er gratis, og det er til en viss grad riktig. Alle kan laste ned programvaren gratis fra WordPress.org, men du trenger også et domene og et webhotell hvor du kan lagre og kjøre programvaren. Et domenenavn får du kjøpt for rundt hundrelappen, og et webhotell med støtte for WordPress kan faktisk koste deg så lite som ti kroner per måned.

Til slutt, noen gode WordPress-tips

Til slutt, noen tips å tenke over: Søkemotoroptimalisering, eller SEO, er en samling teknikker som hjelper søkemotorer å finne siden din. Bruk SEO aktivt når du bygger din nettside. Lag en plan for akkurat hva du vil oppnå med ditt nettsted, og velg et theme og plug-ins som passer for akkurat ditt bruk. Det er også smart å være kvalitetsbevisst. Et populært theme har regelmessige oppdateringer og gode tilbakemeldinger fra brukerne. Med litt forarbeid kommer din nye WordPress-side til å bli både billig i drift for deg og, fantastisk bra for besøkende.