Hvordan endre designet på din WordPress nettside

Et godt design er utrolig viktig for en god nettside, uansett hva nettsiden handler om er dette essensielt. Designet er det første en besøkende ser, og det er det som gjør om de tar beslutningen om å bli på siden eller finne en annen. Det kan være frustrerende for en besøkende å prøve å finne frem på en nettside som er dårlig designet. Å fikse designet trenger ikke være så vanskelig som mange tror – det er mange små endringer du kan gjøre helt selv.

Plugins

Det er mye du kan gjøre kun ved hjelp av forskjellige plugins. Det er enkle endringer og krever ofte ikke mye kunnskap om koding og slikt. Du kan laste ned plugins som kan hjelpe deg med å endre på fonten på nettsiden din, redigere bildene dine, endre oppsettet og lage spennende visuelle effekter. Det er ofte slike endringer som trengs for å gjøre små justeringer på nettsiden, slik at den blir helt perfekt og akkurat slik som du ønsker at den skal være.

Tema

Når du har en WordPress nettside må du ha et tema for å kunne bruke den. Det er et tema du laster ned og som legger basen for hvordan nettsiden ser ut. De fleste temaene kan bli tilpasset og endre nesten akkurat slik du vil. Et tema er bygget opp av mye forskjellige koder, og er laget av en programmerer. Et tema kan ha mange forskjellige funksjoner du kan benytte deg av, og du kan velge hvilke som passer for akkurat din nettside.

Dersom du ønsker en nettside med et profesjonelt preg og hvor du kan tilpasse den akkurat slik du ønsker, anbefaler vi å kjøpe et premium tema. Det vil si et tema som du betaler litt for, men som til gjengjeld er bedre enn de mange gratistemaene du kan finne. Et premium tema kan ofte tilpasses mer enn et gratis tema, og du har ofte flere funksjoner du kan benytte deg av. Du får også ofte kundeservice som du kan kontakte med på kjøpet.

Lær deg koding

Lag ditt eget WordPress tema med koding! Dette kan virke som en umulig oppgave, men det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut. Med litt base kunnskap om HTML koding og CSS koding, kan du enkelt ta nettsiden din til et helt nytt nivå. Søk deg rundt på nettet for å finne informasjon og videoer om HTML og CSS koding. Det beste med å lage ditt eget WordPress tema er at du enkelt kan gjøre endringer – akkurat når det passer deg.

Ansett noen for hjelp

Dersom du har et høyere budsjett og virkelig vil satse på nettsiden din, så kan du velge å ansette noen. Du kan ansette en designer til å hjelpe deg med for eksempel å lage en ny logo, eller bare hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan lage en nettside som er inviterende og engasjerende for dine besøkende. Du kan også ansette en programmerer til å endre på koden til nettsiden din slik at du får endringene akkurat slik du ønsker de.