Last opp innhold til dine WordPress-nettsider

Nettsider og mulighetene de gir for å spre din informasjon raskt og effektivt til en stor gruppe mennesker, er helt unik. Dette er det viktig å forstå verdien av når du driver en bedrift og ønsker at den skal vokse. Det er ikke bare viktig at du oppretter en nettside, men også at den har godt innhold og oppdateres jevnlig. Dette må til for at besøkende på siden skal få en positiv opplevelse som gjør at de blir interessert i det du har å tilby.

Ulike typer innhold på dine WordPress-nettsider

Innholdet på nettsider er i stor grad tekst og bilder, men det er også mange som ønsker å benytte seg av animasjoner, lyd og videoer. Det er viktig å huske på at «less is more», det enkle er ofte det beste – også når det gjelder nettsider. Bruk derfor animasjoner, lyd og videoer med omhu, og sørg for så enkelt og behagelig innhold som mulig – som også er raskt å laste ned. De fleste har liten tålmodighet når det gjelder å lete etter innhold, eller vente på at siden lastes.

Opplasting av bilder i WordPress

Av ovennevnte grunner skal vi i første omgang se på hvordan du kan laste opp bilder på dine nettsider i WordPress. I WordPress må alt du ønsker å bruke på nettsidene dine være lastet opp i media-biblioteket. Dette gjør du enkelt, enten på forhånd direkte via media-biblioteket, eller der og da mens du for eksempel lager et galleri. Når du er i redigeringsvinduet for å opprette eller endre et galleri, kan du nemlig velge mellom å bruke bilder fra pcen eller fra media-biblioteket.

WordPress tilbyr noen svært enkle funksjoner som basis, som for eksempel å sette inn et bilde på en side, og selvfølgelig å sette inn tekst direkte på nettsiden. Dette er vel og bra for en svært enkel nettside, men dersom du ønsker mer avanserte løsninger, er dette også lekende lett i WordPress. Det tilbys nemlig en stor mengde ulike plugins du kan installere for å få mulighet til å lage gallerier, lysbildefremvisninger og lignende. Et enkelt Google-søk gir deg mange treff, avhengig av hva du er på jakt etter å lage.

Gallerier i WordPress

Det finnes for eksempel mange nyttige WordPress plugins som kan hjelpe deg til å lage bildegallerier. Vi nevner bildegalleriene spesielt fordi det kan være et supert element på en nettside, i hvilken som helst type bransje, ettersom de ikke kun er nyttige for å vise frem bilder og illustrasjoner. Dersom du driver i en bransje som ikke innebærer å nødvendigvis vise bilder, kan galleriene som tilbys i WordPress brukes til å for eksempel lage en flott og oversiktlig forside der bildene linker til ulike deler av nettsiden.
Topp fleksibilitet med WordPress

Ettersom WordPress kan brukes på to måter, enten ved hjelp av plugins og mer intuitive løsninger, eller ved hjelp av html-koding –er WordPress en svært fleksibel publiseringsløsning for nettsider. Det er kort og godt ingen begrensninger for hva du kan få til, dersom du finner de riktige pluginsene eller er god på html-koding. Men det er også svært enkelt å lage et godt produkt med et minimum av bakgrunnskunnskap, takket være de brukervennlige pluginsene. Og husk – det enkle er ofte det beste, også på nett!