Nyttige WordPress plugins

Å starte en nettside ved hjelp av WordPress er ikke så vanskelig som mange tror – det er faktisk ganske enkelt. Det er først når du har opprettet den at det krevende begynner. Her kan heldigvis WordPress hjelpe mye, og det ved hjelp av forskjellige plugins som du kan laste ned og bruke på din nettside. Det finnes plugins som kan hjelpe deg med det aller meste, og det kan være litt vanskelig å bestemme seg for hvilke man skal bruke – fortsett og les for å lære om noen av de beste.

Før du kan bestemme deg for hvilke plugins din nettside trenger, kan det være lurt å vite litt om akkurat hva en plugin er. En WordPress plugin er på en måte en liten bit med programvare. Denne programvaren er kodet, og den kan legge til nye funksjoner til siden din eller den kan forbedre funksjoner som allerede finnes. Det kan være fristende å laste ned nesten alle plugins du ser, men det er viktig å være litt kresen siden for mange av dem kan gjøre siden din mye tregere.

BackupBuddy og MonsterInsight

En av de første pluginene du bør laste ned er en «backup» plugin. Med en slik kan du lagre siden din regelmessig slik at hvis det skulle skje noe kan du bruke siste nedlastning og få siden din tilbake. Dette er spesielt veldig praktisk hvis du skal endre designet på siden din – da kan du lagre først også kan du prøve deg frem. Skulle du komme til å ødelegge noe på siden din er det ikke krise. Vi anbefaler å bruke BackupBuddy til dette.

Når du har en nettside vil du som regel også være veldig interessert i hvem som besøker siden din. Dette kan du bruke google analytics til, men det er også lurt å laste ned en plugin på siden din for å gjøre det enklest mulig. Vi vil da anbefale å bruke MonsterInsight. Med den kan du enkelt hente informasjon som hvor mange lesere du har, hvor disse leserne befinner seg, hvilket kjønn de er, hvor gamle de er og mye annen nyttig informasjon.

Yoast SEO og reSmush.it

Hvis du har litt kunnskap om nettsider og driver din egen nettside, vil du vite hvor viktig SEO er. Det står for search engine optimizing, og handler om å optimalisere siden din slik at du kommer frem i søkeresultat på for eksempel Google. Yoast SEO er en plugin som kan hjelpe deg mye med akkurat dette. Den analyserer siden din og hjelper deg med tips til hvordan du kan forbedre den. Den hjelper deg også når du skriver tekster med hvordan du kan optimalisere disse.

Hvis du har en nettside med mange bilder og illustrasjoner vet du sikkert allerede hvor mye dette kan dra ned nedlastningstiden til en nettside. Dette er veldig irriterende og det er vanskelig å gjøre noe med. Det beste er å laste ned en plugin som kan hjelpe deg. Vi anbefaler reSmush.it, som skal være den aller beste pluginen på markedet for akkurat dette. Den komprimerer bildene dine slik at de tar opp minst mulig plass uten at det går utover kvaliteten på bildene.